Koekoeksklokken

De koekoeksklokken in onze webshop zijn er in meer dan 250 verschillende uitvoeringen. Zowel mechanische als quartz batterij koekoeksklokken. Deze worden gefabriceerd in traditionele en moderne stijlen.

De koekoeksklok is circa 300 jaar geleden ontstaan en werd uitgevonden door de klokkenmaker Franz Anton Ketterer uit het Zwarte Woud in Duitsland. Door de jaren heen zijn er veel soorten koekoeksklokken gemaakt. De meest voorkomende uitvoering is een houten huisje gedecoreerd met eikenbladeren en een vogel of hertenkop bovenop de klok. Uiteraard beschikt een koekoeksklok ook over een koekoek die zich achter het deurtje verschuilt om op de hele en halve uren naar buiten te komen om te koekoeken. Bij de quartz batterij koekoeksklokken is de koekoeksroep alleen op het hele uur.

Koekoeksklok traditioneelTraditionele koekoeksklokken beschikken over een mechanisch uurwerk waarbij de gewichten 1 keer per dag (1 daags), of 1 keer per 8 dagen (8 daags) opgetrokken dienen te worden. Afhankelijk van de uitvoering zijn deze ook leverbaar met een melodie en bewegende figuren zoals bewegende dansparen, bierdrinker, houthakker en waterrad. Ondanks de lange historie blijft het een bijzonder product door het mooi gesneden hout en het mechanische uurwerk die de koekoek en blaasbalgen in werking zet.

Sinds enkele decennia zijn er ook koekoeksklokken functionerend op een batterij met een elektronische koekoeksroep en gewichten die alleen nog voor de sier hangen. Doordat de batterijen circa 9 tot 12 maanden meegaan zorgt dit uurwerk er voor dat er geen dagelijkse of wekelijkse handeling nodig is om de koekoeksklok te laten functioneren. De quartz uitvoeringen worden zowel in de klassieke als moderne stijlen geproduceerd. Naast de koekoeksroep zijn er ook modellen met bewegende figuren en een melodie.

Meer informatie over de achtergrond, geschiedenis en soorten koekoeksklokken kunt u vinden op onze informatiewebsite koekoeksklokken.com.

Wilt u een koekoeksklok direct online bestellen of eerst rustig onze collectie bekijken? Bezoek dan onze webwinkel koekoeksklok.com. Daar vindt u het meest complete overzicht van alle modellen die wij aanbieden. Alle koekoeksklokken zijn van hoogwaardig Duits fabricaat en worden geleverd met 24 maanden garantie. Ook na de garantieperiode kunnen wij u verder helpen met een eventuele reparatie.